Sumec v marinádě

Doba přípravy: 30 minut + marinování

Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 1 velký filet ze sumce nebo 2 menší,
  • 3 drcené zelené pepře,
  • šťáva z 1/2 citronu,
  • 2 lžičky sardelové pasty,
  • něco kopru nasekaného na drobno,
  • sůl,
  • petrželka nasekaná nadrobno,
  • olej,
  • máslo,
  • sůl

Příprava:

Připravíme si filety, odkostíme, omyjeme, osušíme a uděláme si marinádu, kterou natřeme mašlovačkou na celé filety ze všech stran a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout (můžeme dát do igelitového sáčku a nechat odpočívat v lednici přes noc).

Marináda: v misce smícháme šťávu z citronu, drcené pepře, sardelovou pastu, kopr, petrželku a mírně zalijeme olejem (ingredience na marinádu můžeme rozmixovat). Po odpočinutí dáme do pekáčku i s marinádou, na rybu dáme pár plátků másla a pod rybu tak 100 ml vody a dáme péct na 30 minut. Podává se s opečenými bramborami, s cibulí a pórkem.




Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno