Kapr na houbách

Ingredience:

  • 2 misky podušené houby (směs)
  • 1/2 ks kapr
  • 2 - 3 lžic olivový olej
  • 1 lžička solamyl
  • 100 g hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • provensálské koření

Příprava:

Očištěné a omyté houby nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do kastrolu, přidáme drcený kmín a přelijeme vodou. Uvedeme je do varu, sebereme vzniklou pěnu a krátce podusíme.

Připravený filet kapra nakrájíme na porce (z půlky připravíme 4 - 6 porcí, podle velikosti kapra a požadovaných porcí). Každou porci dobře osolíme, posypeme drceným kmínem, pepřem a provensálským kořením. Obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem.

Rozehřejeme si olej v kastrolu s poklicí a vložíme připravené porce kapra. Zprudka osmažíme z jedné strany, otočíme a zasypeme podušenými houbami. Přikryjeme poklicí a necháme dusit. Podle potřeby promícháme houby nebo přidáme trochu vody, aby se nepřipálily. Tepelně upravujeme asi 10 minut.

Hotového kapra na houbách podáváme s vařenými brambory, zeleninou a podle chuti s jogurtovým dresinkem.



Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno