|
Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepouDoba přípravy: 60 minut Počet porcí: 2 Ingredience:
Na bramborový salát:
Příprava:
Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme plátek bylinkového másla. Brambory opereme, uvaříme ve slupce do měkka a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou můžeme orestovat s na jemno nakrájenou anglickou slaninou, dále přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky a několik sušených rajčat, lžíci hořčice, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Poté vmícháme majonézu a vytvarujeme porce na talíř. Červenou řepu vyjmeme z nálevu (hodí se nakládaná, jelikož má typickou kyselou chuť) a necháme okapat, přeskládáme na talíř a lžící naneseme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou. Na přípravu byly použity suroviny převážně z farmářských trhů ( candát, sušená cibule, máslo, brambory, zakysaná smetana a zelenina). Dobrou chuť! | ||||
Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno |