Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou

Doba přípravy: 60 minut

Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 2 filety z candáta (tresky)
  • 1 cibulka (použil jsem hrst sušené)
  • bylinkové máslo

Na bramborový salát:

  • 400g vařených brambor ve slupce
  • 50g anglické slaniny
  • 2 jarní cibulky
  • 2 sterilované okurky
  • 4 sušená rajčata
  • 1 lžíce hořčice
  • 5 lžic majonézy (dle chuti)
  • sůl, pepř.
  • sterilovaná červená řepa na plátky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • pažitka

Příprava:

Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme plátek bylinkového másla.

Brambory opereme, uvaříme ve slupce do měkka a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou můžeme orestovat s na jemno nakrájenou anglickou slaninou, dále přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky a několik sušených rajčat, lžíci hořčice, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Poté vmícháme majonézu a vytvarujeme porce na talíř.

Červenou řepu vyjmeme z nálevu (hodí se nakládaná, jelikož má typickou kyselou chuť) a necháme okapat, přeskládáme na talíř a lžící naneseme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou.

Na přípravu byly použity suroviny převážně z farmářských trhů ( candát, sušená cibule, máslo, brambory, zakysaná smetana a zelenina). Dobrou chuť!



Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno