Filety ze sumce s křenovou omáčkou a kořenovou zeleninou

Ingredience:

  • 1500g filet ze sumce,
  • 1,5 l rybího vývaru,
  • 150 g karotky,
  • 100 g pórku,
  • 150 g celeru,
  • 50 g křenu,
  • 100 g šalotky,
  • 125 ml suchého bílého vína,
  • 250 ml šlehačky,
  • 25 g
  • ledového másla,
  • citron,
  • mořská sůl,
  • čerstvě mletý pepř

Příprava:

Filety ze sumce očistíme, ochutíme solí a pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Rybí vývar vařením zredukujeme na polovinu.

Karotku, pórek a celer nakrájíme na proužky, křen nastrouháme a šalotku najemno nasekáme. Do zredukovaného rybího vývaru přidáme filety ze sumce, karotku, pórek a celer a pošírujeme cca 4–5 minut. Následně zeleninu a filety vyjmeme a uchováme v teple.

Do rybího vývaru přidáme šalotku, dolijeme bílým vínem a na středním plameni necháme pomalu vyvařit o cca jednu čtvrtinu. Následně přidáme šlehačku a necháme vařit, dokud není dosaženo krémové konzistence. Omáčku scedíme a vmixujeme do ní ledové máslo. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou omáčkou.

Před podáváním přidáme do omáčky křen.

Podáváme s vařenými bramborami.



Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno