Filety ze sumce s křenovou omáčkou a kořenovou zeleninou

Ingredience:

  • 1500 g filet ze sumce,
  • 150 g hladké mouky,
  • 1 citron,
  • 150 g cibule,
  • 150 g pórku,
  • 300 oleje,
  • 150 g másla,
  • 250 ml rybího vývaru,
  • 250 ml šlehačky,
  • mořská sůl

Příprava:

1. Čerstvé filety ze sumce osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme je v mouce, na pánvi zpěníme máslo a filety opečeme cca 3–5 minut po obou stranách do zlatova.

2. Pórek nakrájíme na jemné proužky, které zprudka osmažíme na horkém oleji a necháme je okapat na kuchyňském papíru.

3. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme v teple.

4. Do pánve přidáme jemně nakrájenou cibuli, ve výpeku ji zpěníme, zalijeme rybím vývarem a zahustíme šlehačkou. Omáčku ochutíme a v míse vyšleháme pyré.

Rybí filé servírujeme s opečeným pórkem a přelité cibulovým pyré, ozdobené čerstvě mletým pepřem. Vhodná příloha jsou pečené brambory.



Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno