|
Filety ze sumce s křenovou omáčkou a kořenovou zeleninouIngredience:
Příprava:1. Čerstvé filety ze sumce osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme je v mouce, na pánvi zpěníme máslo a filety opečeme cca 3–5 minut po obou stranách do zlatova. 2. Pórek nakrájíme na jemné proužky, které zprudka osmažíme na horkém oleji a necháme je okapat na kuchyňském papíru. 3. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme v teple. 4. Do pánve přidáme jemně nakrájenou cibuli, ve výpeku ji zpěníme, zalijeme rybím vývarem a zahustíme šlehačkou. Omáčku ochutíme a v míse vyšleháme pyré. Rybí filé servírujeme s opečeným pórkem a přelité cibulovým pyré, ozdobené čerstvě mletým pepřem. Vhodná příloha jsou pečené brambory. | ||||
Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno |