|
Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechuDoba přípravy: 20 min +25až 30 minut pečení Počet porcí: 2 Ingredience:
Příprava:Bylinky si natrháme na malé kousky, česnek rozmačkáme a dáme do hmoždíře, přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu.Pstruha opláchneme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou z každé strany, pstruha třikrát nařízneme, mírně osolíme okořeníme kořením na rybu, do zářezů dáme pastu a dáme na plech do každého pstruha dáme plátek citronu a másla plátek másla dáme i na pstruha, pokapeme citronovou šťávou. Brambory pořádně umyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na 1/4 dáme do mísy, přidáme otrhaný rozmarýn rozmačkaný česnek olej koření na americké brambory a mírně osolíme pořádně promícháme a dáme na plech k pstruhům. Troubu rozehřejeme na 220° pečeme 20 minut, ke konci pečení asi na 5 min. zapneme gril a dopečeme (doba pečení a grilování je orientační, záleží na troubě). Přejeme dobrou chuť. | ||||
Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno |