Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu

Doba přípravy: 20 min +25až 30 minut pečení

Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 2 pstruzi,
  • kůra a šťáva z 1/2 citronu, 2 plátky citronu,
  • 50g másla,
  • bazalka, petrželka-kudrnka, libeček,(každý podle chuti)
  • 2 stroučky česneku,
  • 3 polévkové lžíce citronového oleje,
  • koření na ryby,
  • brambory,
  • 2 stroučky česneku,
  • 2 větvičky rozmarýnu,
  • koření na americké brambory,
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje, podle chuti sůl.

Příprava:

Bylinky si natrháme na malé kousky, česnek rozmačkáme a dáme do hmoždíře, přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu.Pstruha opláchneme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou z každé strany, pstruha třikrát nařízneme, mírně osolíme okořeníme kořením na rybu, do zářezů dáme pastu a dáme na plech do každého pstruha dáme plátek citronu a másla plátek másla dáme i na pstruha, pokapeme citronovou šťávou. Brambory pořádně umyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na 1/4 dáme do mísy, přidáme otrhaný rozmarýn rozmačkaný česnek olej koření na americké brambory a mírně osolíme pořádně promícháme a dáme na plech k pstruhům. Troubu rozehřejeme na 220° pečeme 20 minut, ke konci pečení asi na 5 min. zapneme gril a dopečeme (doba pečení a grilování je orientační, záleží na troubě). Přejeme dobrou chuť.



Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno