Cejn velký do křupava pečený

Doba přípravy: 45 minut

Počet porcí: 2

Ingredience:

  • cejn velký ( 2 filety cca 600 g )
  • chilli pasta domácí výroby (chilli papričky, papriková pasta, oliv.olej, sůl)
  • sůl, pepř, kmín

Příprava:

Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme. Filety cejna osolíme a potřeme chilli pastou a bohatě posypeme kmínem. Předehřejeme troubu a na plech si dáme olejem potřený pečící papír a na něj položíme oba filety. Jeden kůží nahoru a jeden kůží dolů. Dáme do trouby a pomalu pečeme úplně do lahodného křupava. Podáváme samotné nebo s čerstvým chlebem či bagetkou.





Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno