Kapr s ořechovou krustou
Ingredience:
- 5 porcí filetovaného kapra
- citron
- sůl
- hladká mouka
- 190 g másla
- 100 g ořechových jader
- 100 g strouhaného sýra
- 5 lžic sladké smetany
- 4 lžíce bílého vína
- strouhanka
- muškátový květ
Příprava:
Kapra osolíme, pokapeme citronem, opepříme a obalíme v hladké mouce. V předehřáté troubě rozpustíme v pekáčku polovinu másla, vložíme porce kapra kůží dolů, opečeme, podlijeme trochou horké vody a pečeme asi 15 minut. Mezitím si připravíme krustu. V misce smícháme rozdrcené oříšky se sýrem, přilijeme smetanu a víno a promícháme. Pak porce kapra obrátíme kůží nahoru, potřeme je hustě krustou, posypeme strouhankou a muškátovým květem. Přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme ještě asi 10 minut, dokud krusta nedostane zlatohnědou barvu. Podáváme s pečeným bramborem nebo chlebem.
|