Kapr s ořechovou krustou

Ingredience:

  • 5 porcí filetovaného kapra
  • citron
  • sůl
  • hladká mouka
  • 190 g másla
  • 100 g ořechových jader
  • 100 g strouhaného sýra
  • 5 lžic sladké smetany
  • 4 lžíce bílého vína
  • strouhanka
  • muškátový květ

Příprava:

Kapra osolíme, pokapeme citronem, opepříme a obalíme v hladké mouce. V předehřáté troubě rozpustíme v pekáčku polovinu másla, vložíme porce kapra kůží dolů, opečeme, podlijeme trochou horké vody a pečeme asi 15 minut. Mezitím si připravíme krustu. V misce smícháme rozdrcené oříšky se sýrem, přilijeme smetanu a víno a promícháme. Pak porce kapra obrátíme kůží nahoru, potřeme je hustě krustou, posypeme strouhankou a muškátovým květem. Přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme ještě asi 10 minut, dokud krusta nedostane zlatohnědou barvu. Podáváme s pečeným bramborem nebo chlebem.



Copyright © 2010-2024, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno