Sumec dle baštýře Jardy

Doba přípravy: 1 hod

Ingredience:

  • Sumec 800 g
  • Slanina 100 g
  • Máslo 50 g
  • Smetana 2 dl
  • Rajčata 4 ks
  • Paprika 4 ks
  • Brambory 8 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mletá paprika
  • Hladká mouka
  • Sůl
  • Šalvěj

Příprava:

Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet také cibuli a rajčata, papriky na proužky. Sumce naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a poprášíme jemně paprikou.

Pekáček vymažeme máslem, poklademe kolečky brambor, na ně položíme porce ryby, na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata a papriku, posypeme špetkou šalvěje, poklademe lístečky másla a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Před dokončením pečení zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky a dopečeme. Do smetany je možné přidat jednu zakysanou smetanu a maso polité touto zálivkou posypat strouhaným sýrem.



Copyright © 2010-2021, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno