Pikantní štika

Ingredience:

  • Filata ze štiky
  • 1 polévkovou lžíci medu
  • 1 kávovou lžičku chili
  • trochu tymiánu
  • 1 citron
  • sůl
  • olej

Příprava:

Nejprve si připravíme marinádu. Do 1dcl oleje za tepla rozpustíme 1polévkovou lžíci lesního medu. Přidáme chili nebo pálivou papriku, na jemno rozemletý tymián (stačí na špičku nože). Osolíme a odstavíme. Poté dochutíme citronovou štávou. Konečná chuť marinády má být sladkokyselá spíš slanější.

Očištěná filátka štiky bez kůže nakrájíme na kostky cca 3x3cm a vložíme do marinády a necháme je v ní obalit. Poté uložíme na 24hodin do chladu marinovat.

Druhý den máme dvě možnosti: Buďto udělat špízy a dát na gril nebo v domácí úpravě použít dobrou pánev a zprudka osmažit. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou Marinádu můžeme podávat ohřátou jako pikantní omáčku. Doporučuji podávat buď s kari rýží nebo hranolky, či jen s chlebem nebo bagetou. Jako nápoj podáváme dobré vínko nebo pivo Přeji dobrou chuť!




Copyright © 2010-2021, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno