Siven na rozmarýnu a česneku

Tento recept lze použít jak na pečení, tak grilování ryb.

Ingredience:

  • 3 stroužky česneku,
  • 1 kávovou lžičku sušeného rozmarýnu,
  • 2 větší trsy petrželové natě (stačí i sušená),
  • 2 špetky soli,
  • 1 větší špetku čerstvě namletého pepře,
  • 1 deci olivového oleje

Příprava:

Připravíme si misku, do níž nalijeme olivový olej, přidáme utřené česnekové stroužky, lžičku rozmarýnu a na jemno nasekanou petržel. Všechno pěkně promícháme a dle chuti přidáme čerstvě namletý pepř.

Vykuchaného sivena opláchneme, jemně osolíme a potřeme připravenou marinádou. Je lepší ho jemně přes šupiny i kůži napíchat. Marinádu vetřeme i do břišní dutiny. Poté nechte v chladu cca dvě hodiny odležet. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C cca 10 až 12 minut a poté zprudka (200-250°C) dle toho jak máte rádi kůžičku. Při grilování na ohni je rybu lepší péct v alobalu.

Podávejte nejlépe s opečeným chlebem, který je při pečení v troubě možné vložit vedle ryby a citronem, kterým si dle chuti rybu pokapejte.




Copyright © 2010-2021, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno