Treska v majonézovém kabátku

Počet porcí: 4

Doba vaření: 60 minut

Teplota přípravy: 180 °C

Ingredience:

  • brambory 6 kusů
  • větší cibule 1 kus
  • máslo 50 g
  • česnek 2 stroužky
  • filety z tresky 4 kusy
  • majonéza 200 g
  • strouhanka 1 hrst
  • máslo 50 g
  • sůl a kmín na dochucení 1 dávka

Příprava:

Oloupané brambory pokrájejte na tenké plátky. Osolte je, posypte kmínem a naskládejte do zapékací mísy. Přidejte kousky másla a pečte v troubě předehřáté na 180°C.

Cibuli pokrájejte na jemno a osmažte na tuku a nechte stranou. Rybí filety dobře osušte, pokrájejte na kousky a v pekáči k nim přidejte opečenou cibulku a majonézu. Poklaďte je na částečně zapečené brambory a vše ještě společně zapečte. Ke konci pečení posypte strouhankou tak, aby vznikla křupavá kůrka.




Copyright © 2010-2021, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno