|
Zavináče (pro opilce)Ingredience:
Příprava:1. Půlky ryb opláchneme v čisté vodě a naskládáme do kameninové nádoby (sklenice) 2. Z 0,5 l vody, 0,5 l octa a 120 g soli připravíme nálev, kterým ryby zalijeme 3. Zatížíme a necháme 5 dnů v chladnu 4. Potom změklé velké kosti (páteř) vyloupneme a rybí půlky svineme jako zavináče 5. Zalijeme je vychladlým nálevem (i s cibulí a kořením) připraveným z ingrediencí uvedených v surovinách, dobře uzavřeme a necháme uležené v chladnu a temnu.
Příprava nálevu: Vodu s octem nalijeme do hrnce, přidáme koření na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, na půlky pokrájené okurky, osolíme a dochutíme cukrem. Po dvou minutách nálev sundáme z ohně a necháme vychladnout ![]() | ||||
Copyright © 2010-2025, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno |