Zavináče (pro opilce)

Ingredience:

  • 2 kg bílých ryb (plotice, cejn,…)
  • 120g soli
  • 0,5 l vody
  • 0,5 l octa
Nálev:
  • 6 zrnek pepře
  • 3 ks kyselé okurky
  • 2 ks cibule
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 l vody
  • 200 ml octa
  • 20 g soli
  • 7 g cukru

Příprava:

1. Půlky ryb opláchneme v čisté vodě a naskládáme do kameninové nádoby (sklenice)

2. Z 0,5 l vody, 0,5 l octa a 120 g soli připravíme nálev, kterým ryby zalijeme

3. Zatížíme a necháme 5 dnů v chladnu

4. Potom změklé velké kosti (páteř) vyloupneme a rybí půlky svineme jako zavináče

5. Zalijeme je vychladlým nálevem (i s cibulí a kořením) připraveným z ingrediencí uvedených v surovinách, dobře uzavřeme a necháme uležené v chladnu a temnu.

Příprava nálevu:

Vodu s octem nalijeme do hrnce, přidáme koření na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, na půlky pokrájené okurky, osolíme a dochutíme cukrem. Po dvou minutách nálev sundáme z ohně a necháme vychladnout



Copyright © 2010-2017, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno