Treska s cuketou

Ingredience:

  • Treska 600 g
  • Rajče 350 g
  • Mladá cuketa 300 g
  • Máslo 4 lžíce polévková rovná
  • Citronová šťáva 3 lžíce polévková rovná
  • Kerblík 1 svazek
  • Sůl 4 špetka
  • Citronový pepř 1 špetka
  • Zelené petrželky 2 snítky
  • Citrón 3 plátky

Příprava:

Omytou a osušenou rybu pokapejte citronovou šťávou a nechte stát 10 minut. Omytou neoloupanou cuketu a omytá rajčata nakrájejte na plátky. Zapékací mísu vymažte máslem a naskládejte do ní rajčata a cuketu, osolte, opepřete. Zbytek másla promíchejte s nasekanou pažitkou, kerblíkem a troškou soli. Do ryby udělejte nožem zářezy. Rybu potřete důkladně máslem s bylinkami. Přikryjte a dejte péct do trouby na 40-45 minut. Před dopečením odkryjte, aby ryba získala propečenou "kůrku". Podávejte s bramborem.



Copyright © 2010-2021, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno