Kapr v alobalu

Ingredience:

  • 4 porce kapra,
  • 8 dkg másla,
  • 5 dkg stolního oleje,
  • drobně nasekaná petrželová nať,
  • 1,5 dkg hladké mouky,
  • citrónová šťáva,
  • 5 dkg sýru na strouhání,
  • paprika pálivá,
  • sůl

Příprava:

Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem, a necháme aspoň 15 minut proležet. Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané paprikou a položíme na alobal potřený olejem, povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut. Podáváme s chlebem o slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.



Copyright © 2010-2021, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno