Lín s hříbkovou omáčkou

Ingredience:

  • 400 g filetů z vykostěného lína,
  • máslo,
  • sůl,
  • bílý pepř
Omáčka:
  • 70 g cibule,
  • 15 g hladké mouky,
  • 20 cl mléka,
  • 3 cl smetany,
  • rybí vývar,
  • lesní houby (hřiby),
  • muškátový květ,
  • drcený kmín

Příprava:

Lína rozdělíme na filety, z kostí uvaříme vývar. Houby opečeme na másle. Z másla a kostiček cibule připravíme zásmažku, okořeníme kmínem i muškátovým květem, zalijeme rybím vývarem a povaříme. Pak ji do hladka rozšleháme, doplníme mléko, opečené houby, zjemníme smetanou a osolíme. Filety opepříme, osolíme, opečeme je na másle a poté přelijeme krémovou houbovou omáčkou.

Tip: Nejlepší přílohou k tomuto slavnostnímu jídlu jsou žemlový a karlovarský knedlík.



Copyright © 2010-2025, Moravský rybářský svaz, z.s., p.s. Mohelno